BOSZORKÁNY-TÚRA KISÚJSZÁLLÁS

Az Év Kereke nyolc Boszorkányszombatból áll Nyolc ünnep, nyolc fordulópont, melyeknek csillagászati, földművelési, természeti, és mitológiai jelentősége van. Ezen ünnepek legtöbbjét szinte minden ősi vallás felismerte, ahogy a középkor Boszorkányai


Sámánok

saman_asszonyok_bolcsessegei_ahhoz_hogy_kapcsolatot_teremtsunk.jpeg

Léteznek-e varázslók?

varazslo1.jpgVarázsló, mágus, kuruzsló vagy szellemgyógyító, aki akaratereje segítségével transzállapotba kerül, és közvetítő szerepet játszik az emberek s az istenek és szellemek között.


Sámán, Sámánnõ:

Varázsló, mágus, kuruzsló vagy szellemgyógyító, aki akaratereje segítségével transzállapotba kerül, és közvetítõ szerepet játszik az emberek s az istenek és szellemek között. A sámánok dobokat, rituális tárgyakat és ünnepi jelmezeket használnak az istenekkel való azonosulásukhoz. A transzállapotban a lélek utazása során megpróbálják visszajuttatni az ellopott lelkeket, vagy információt kérnek az istenektõl az élelem hollétérõl és a vadászatok várható eredményérõl. A sámán különbözik a szellemmédiumtól, aki transzba eshet, de nem uralja a helyzetet, valamint a paptól, aki irányítja a rítusokat, de nem kerül szükségképpen transzállapotba.
A sámánizmus:

A transzállapot elérésének a módszere, amely során a varázsló, kuruzsló, vagy szellemgyógyító lelki utazáson vesz részt, hogy találkozzon az istenekkel, a szellemekkel. A sámán használhatja a dobpergés monoton ütemét, hogy elérje a transzállapotot. A müveletet általában sötétben végzi. Gyakran használnak pszichedelikus anyagokat is. A sámánizmus gyakorlata Szibériában, észak- és Dél Amerikában, valamint Indonéziában virágzik.

varazslo2.jpgVarázslók a XXI. Században
Létezik még alkimista, boszorkány és táltos?
Legfeljebb mese- vagy filmbéli élményeink alapján fantáziálhatunk arról, mit csinálhatott hajdan egy varázsló. De vajon élnek ma is csodatévő emberek?
Ma elég felcsapnunk egy ezoterikus magazin hirdetési rovatát, és máris találunk egy tucat főmágust, akik három perc alatt megváltoztatják az életünket, vagy beavatnak bennünket a világ minden titkába. Talán igazunk is van, ha nem hiszünk tiszta szívvel ezekben a dolgokban. Mégis hallani olyan emberekről, akik természetfeletti dolgokra képesek. A mágikus képesség valójában azt jelenti, hogy valaki az uralma alá tudja vonni a környező tárgyakat és embereket – amire az ember általában nem lennénk képes. Az ezoterikus tanítások szerint ahogy sokféle vallás létezik, úgy a mágiának is számtalan válfaja él. De az összes irányzatban közös, hogy világosan elkülöníthetők az alapján, jó vagy rossz célokra használják őket.

Így beszélünk fehér- és feketemágusokról. Az előbbiek kizárólag jó cselekedetek végrehajtásához használják különleges képességeiket: például gyógyítanak, vagy szerelmet élesztenek. Míg a feketemágusokat inkább görcsös hatalom- és gazdagságvágy, valamint önös érdekek vezérlik, amiért ha kell, nem általlanak átgázolni bárkin. Persze mohóságukban nem tudatosítják magukban, hogy az összes tettük következménye visszaszáll rájuk: ha ártanak valakinek, később hatványozottan kapják meg az élettől ugyanazt a kellemetlenséget. Ez bármelyik mágia alaptörvénye.

boszorkany_utazas_441402_86778.jpg.gif

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 23
Heti: 44
Havi: 246
Össz.: 60 238

Látogatottság növelés
Oldal: SÁMÁNOK
BOSZORKÁNY-TÚRA KISÚJSZÁLLÁS - © 2008 - 2020 - boszorkanytura.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »