BOSZORKÁNY-TÚRA KISÚJSZÁLLÁS

Az Év Kereke nyolc Boszorkányszombatból áll Nyolc ünnep, nyolc fordulópont, melyeknek csillagászati, földművelési, természeti, és mitológiai jelentősége van. Ezen ünnepek legtöbbjét szinte minden ősi vallás felismerte, ahogy a középkor Boszorkányai

Kik is azok a Boszorkányok


A magyar néphit főhőse a boszorkány, nélkülük a hazai babonáskodás elképzelhetetlen lenne. A boszorkány elsősorban - de nem kizárólag - nő, mégpedig öregasszony, vagy lehet rosszlelkű menyecske vagy leány is. Lehet, hogy ő a falu szélén magányosan élő öregasszony, kiváltképp, ha még bába is, lehet, ő az utcán átszaladó girhes fekete macska is.

boszorkany_seprure_tamaszkodik.jpg


Kérhetik a segítségét bajban, szülésnél, gyógyításnál, vagy más boszorkányok rontása ellen. Az ő tanácsait követik, ha bűnös vágyakat táplálnak lelkükben vagy szerelmi varázslatoknál. Közben állandóan tartanak, sőt félnek tőle, szüntelenül védekeznek ellene. Minden gyanús praktikát neki tulajdonítanak.

A Boszorkányok megünneplik a természet körforgásait, az Isten és az Istennő kapcsolatának természeti megjelenéseit, állomásait. Ezt hívjuk az „Istenek Táncának” is. Az évszakok változásai emlékeztetnek minket a Szerelem, Halál, és Újjászületés misztériumaira, és ezen körforgások megismerésével mi is ráhangolódhatunk saját "ciklusainkra". Kapcsolatba lépünk önnön belső énünkkel, és a természet szellemeivel.


Az Év Kereke nyolc Boszorkányszombatból áll Nyolc ünnep, nyolc fordulópont, melyeknek csillagászati, földművelési, természeti, és mitológiai jelentősége van. Ezen ünnepek legtöbbjét szinte minden ősi vallás felismerte, ahogy a középkor Boszorkányai és Boszorkánymesterei is. A

Boszorkányszombatokat két csoportra osztjuk: Nap-ünnepekre, és Tűz-ünnepekre. A Nap-ünnepek a napfordulók és a napéjegyenlőségek, a Tűz-ünnepeknek elsősorban földművelési jelentőségük volt ősi idők óta.

boszorkany_utazas_441402_86778.jpg.gif

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 27
Heti: 57
Havi: 259
Össz.: 60 251

Látogatottság növelés
Oldal: KIT NEVEZNEK BOSZORKÁNYNAK A NÉPHIT SZERINT
BOSZORKÁNY-TÚRA KISÚJSZÁLLÁS - © 2008 - 2020 - boszorkanytura.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »